divendres, d’octubre 14, 2005

Dos pensaments

Un dia ple de pluja i de llocs com el Rockefeller Center, el Brooklyn Bridge, el Metropolitan o Times Square es resumeix per mi en dos pensaments. Un a primera hora del mati i un a darrera hora.
A primera hora hem baixat a esmorzar a l'hotel. Era un buffet lliure, senzill pero de bona qualitat. En aquell moment m'he adonat que els meus pares no parlaven l'idioma d'aqui, no coneixien els costums, desconeixien fins i tot alguns aliments. Esclar, ahir els vaig agafar a l'aeroport, amb el cotxe vam anar fins a NYC, vaig fer el check-in a l'hotel, i fins avui, en cap moment els havia vist en contacte amb la realitat d'un pais estranger. I en aquell precis instant he vist que eren dependents de mi. Totalment. En tot moment. I ho he pensat perque es un xoc brutal. Quan ets petit depens totalment dels teus pares. Conforme et fas gran aquesta dependencia es dilueix. I durant uns anys hi ha total independencia per ambdues parts. Pero hi ha un moment en que els teus pares es fan depenents de tu. Encara no ha arribat el moment ho se. Pero les circumstancies d'un viatge a un pais molt llunya al nostre i on no es parla el mateix idioma, me n'han fet adonar. I el tema causa vertigen, us ho ben asseguro. La independencia es un tema que em fascina i que durant anys he tractat de promulgar en la meva vida. Ser independent no significa ser insolidari o passar dels altres o renegar del treball en equip. Ser independent, per mi, significa, que en qualsevol moment, passi el que passi, siguis on siguis, ets capac d'ensortir-te'n sense dependre de ningu o ets capac de buscar els recursos per poder-te'n ensortir. Ens han fet lliures, pero si no gaudim de certa independencia, no serem capacos de gaudir d'aquesta llibertat.

I el segon pensament mes rapid. Aquesta nit obrint un ioghurt de Danone (aqui Dannon) he llegit la tapa hi deia: Saps que es pot fer amb 2 mil tones de plastic? La pregunta te una explicacio. Resulta que els ioghurts aqui, a banda de tenir la tapa tipica de paper-plastic, tenen una tapa de plastic rigid. Per explicar-me, com les Pringles, per exemple. Certament es una tapa inutil, pero any rera any l'han utilitzada generant un munt d'escombraries (que dubto es reciclin). I ara s'han adonat que aquest plastic es pot utilitzar per altres coses, per exemple per fer joguines. Felicitats senyors de Danone! Aquesta es una societat on tot es de plastic o de paper, res es torna a rentar i es reaprofita. Residus i mes residus. Un darrer exemple. Avui a mes de pluja ha fet molt de vent. No us ho creureu pero els carrers estaven plens de paraigues trencats (parlo de desenes). Se'm trenca el paraigues, doncs el llenco, ja en comprare un altre, i el llenco aqui, ja el recollira algu. Amb perdo, acollonant.

Bona nit. Dema New Jersey

2 Comments:

At 11:17 p. m., Anonymous Anònim said...

Nova York, la ciutat més bruta on mai he estat. Munts de bosses d'escombraries* amuntegades als carrers esperant el camió que passa un cop al dia.
Ja dubtes del reciclatge d'aquests energúmens. Enlloc disposen de contenidors selectius, enlloc faciliten la distinció entre residus de vidre, plàstic o paper. Tot al mateix lloc, indiscriminadament.
Sabent que són els que més residus produeixen al món, imagineu què es podria fer amb bons programes de reciclatge.

Pau


*Parlo de munts de metre d'alçada i 10 de llargada, veritables murs de bosses.

 
At 9:50 a. m., Anonymous Anònim said...

Hello all
levitra drug
This is also the reason why most of the doctor recommends Levitra to their patients.
[url=http://www.mwdcabinets.com/]buy generic levitra[/url]
In the initial period, various benefits of levitra were not known but with the passage of time, profeesionals figure out various benefits related to it.
http://www.mwdcabinets.com/ - cheap levitra
At that time you should also know about that what amount of dose you need to take and after how much time.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones