dilluns, de novembre 07, 2005

heifer.org

Bona nit,

Avui ha estat un d'aquells diumenges extrany. Un d'aquells dies que s'obre amb moltes expectatives i moltes hores per endavant i que per a o per b no acompleix les expectatives formades previament. Aquest mati pensava que avui avancaria feina, que llegiria i que inclus faria una mica d'esport. Doncs be, poca feina avancada, res de lectura (fora dels casos de l'MBA) i res d'esport.

NOmes he sortit de l'habitacio a omplir l'ampolla d'aigua (un parell de cops). Ah! I he estat 3 hores reunit preparant la presentacio de l'assignatura Global Strategy. Sona b, eh? Al grup som 6, tres noies (India, Guatemala i US) i tres nois (Mexic, Xina i Catalunya), aixi que ja us podreu imaginar la riquesa cultural de tot plegat. El nostre projecte tracta d'analitzar tres empreses petroleres de Mexic, India i Xina i veure com poden impactar alguns esdeveniments en la seva estrategia futura. No entrare en detalls, pero l'estrategia i l'energia son dos temes ben apassionants. El petroli sera un tema de discussio continua en les properes dos o tres decades, temps al temps.

Ja cap a la tarda he estat parlant amb un company a NYC (avui era la marato i un IESE l'ha correguda), un altre a Duke, un altre a BCN. Aixo sembla la sala d'operacions de la CIA!!!!!
Ultimament a banda dels diaris de consulta diaria (Marca, Periodico, Pais, Vanguardia) tambe consulto el Financial Times i el New York Times. Aixi es tenen mes opinions i mes visions, i un s'assabenta de mes coses fora del nostre provincianisme espanyol. En una de les noticies d'avui del NYTimes, explicava com Bush ha visitat avui a Lula a Brasilia. Ha fet un discurs carregant-se les accions de Chavez contra la politica americana (recordareu els esdeveniments d'ahir a l'Argentina). Despres s'ha reunit amb Lula i amb el seu ministre d'exteriors. A la sortida el ministre ha explicat que, durant l'entrevista, Lula ha desplegat un planol de Brasil i ha anat explicant al president nordamerica les caracteristiques de la geografia americana. Bush, al veure el planol ha dit: "Wow, Brazil is big!". Sobren comentaris de la ignorancia d'aquest home sobre res fora del seu ranxo de Texas o de la Casa Blanca.

No m'extendre sobre lo de Chavez (un altre dia potser si), pero curiosament el 80% de la produccio de petroli de Venezuela va als Estats Units. Es curios que el diner que guanya dels americans l'utilitzi per carregar contra ells. Curiosa politica. Certament incoherent perillosa. No se com acabara tot aixo, pero crec que estan condemnats a entendre's.

I acabo amb el titol heifer.org . Mai s'ha de perdre la capacitat de sorprendre's. El divendres alguns alumnes van fer una especie d'obra de teatre. Tots estavem asseguts i de sobte un s'aixecava i feia un discurs d'uns 10-15 minuts posant en evidencia algun professor, alguna tradicio de l'escola, algun grup d'estudiants, etc. Va ser fantastic. Aquesta gent te una capacitat d'improvitzacio estupenda. Vam riure molt. Els ensenyen a parlar en public des de petits. Doncs b, els diners recollits (1700 dolars) han anat a parar a una fundacio anomenada heifer. Que fa? Doncs, amb els diners, dona animals a les families d'algun pais del Sud, com a mitja de subsistencia i de creacio d'economia familiar. Hem pogut comprar bastants anecs, pollets, un parell d'ovelles, un parell de porcs, un caball, un bufal i una vaca. En fi, impressionant. Intento sempre destacar algun canto positiu dels americans, que en tenen, malgrat des de l'altre canto de l'ocea no ho sembli.

Bona nit

Jordi

Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones