dijous, de desembre 15, 2005

La situació política

Bona nit,

Aquests dies passen molt ràpid. No és k no faci res. Ni molt menys. El robatori de la moto m'ha donat molta feina i encara demà haig de fer dues gestions més. Aquest matí he anat a parlar amb el gerent de l'empresa de solar. Sí, aquella que s'ha anat a l'aigua. No res gaire interessant, només que he anat a casa seva, i que té un terrat a primera línia de mar a Gavà. El sol reflexat al Mediterrani era senzillament meravellós. QUan vaig viure a Alemanya el mar és una de les coses que vaig trobar a faltar, l'aigua anant i tornant, un lloc on evocar els teus somnis i deixar-los anar. I ara penso en anar-me'n a viure a Frankfurt o a Londres o a Madrid!!!!!!! Suposo que hi ha d'altres contraprestacions.

Com són dies amb menys activitat (ahir em deia algú que feia molt de temps que no em veia tan relaxat), són dies que puc escoltar molt més la ràdio, llegir la premsa, reflexionar, etc. I avui ha tocat el boicot als productes catalans. Primer ha estat el cartell de l'Alcampo on es mostrava als clients la ubicació dels caves no catalans. El portamveu de l'Alcampo va dir ahir que ho lamentava però que avui estat un fet puntual a un súpermercat. Avui, a RAC1, han trucat a un munt d'Alcampos i molts han dit que tenien el cartell, uns l'havien tret ja i a d'altres llocs inclús justificaven la seva presència. Alcampo es pensa que som anormals? De quina ment pot sortir aquests abobinable idea? Se'ns menteix i tot queda igual? Suposo que sí que som anormals, i que demà molts aniran a l'Alcampo de Mataró, de Diagonal Mar, del Prat, etc. Es pixen en els nostres sentiments i comparen la nostra inteligència a la del cartell. Però saps què? Mira, anem a l'Alcampo, estalviem-nos 2 cèntims en la CocaCola i gastem 25 més en la carn. Omplirem el cotxe d'un munt de productes que no necessitem, haurem gastat més diners que anant al súper de sota de casa, i encara pensarem que el cotxe és petit i que cal comprar-se'n un de més gran. Així som. Bueno, ho dic per generalitzar, perquè jo ni tinc cotxe ni mai he anat a comprar a un Carrefour, Alcampo o similar. Ja diuen que sóc raro.

Després del tema Alcampo escolto al senyor de Codorniu dient que està preocupat pel boicot, perquè han baixat un 4% les vendes de cava a Espanya. Ens diu que potser tb pel boicot han pujat les vendes a Catalunya? Ens diu que participa un munt de bodegues de La Rioja que s'han vist beneficiades pel tal boicot? No, això no ens ho diu el catalanet, això s'ho queda per ell. Entro en la seva plana web i veig que a sobre en l'exercici anterior es van vendre unes bodegues al País Basc, òbviament van reduir la capacitat de producció. En fi. Igual fa el senyor Freixenet. Poca vergonya. Us fan realment pena? Com ha comentat un tertulià de la ràdio (encara en pots trobar algun que fa comentaris interessants!), hagués estat més lògic dir: Boicot? Doncs no, no n'hem observat pas. Així haguéssim apagat el foc del boicot. Però així som, més llenya al foc, demostrem que realment ens fa mal el boicot. Segurament als que sí que els hi fa mal no diuen res, perquè tenen una mica més de dignitat i de seny.

Respecte als boicots cadascú pren les opcions que vol o pot, costa molt ser coherent. Jo fa anys que faig boicot a Nestlé, per múltiples raons (des del preu paupèrrim al que paguen el cafè, a la introducció fraudulenta de llet en pols materna), i costa molt. No perquè els seus productes siguin els millors (el seu cafè utilitza una llavor de les pitjors, la robusta), sinó perquè Nestlè s'oculta darrera d'un munt de marques. Però, amb el boicot als productes catalans, només demano que no ens prenguin el pel, ni uns amagant un sentiment anticatalà, ni d'altres comerciant amb la paraula boicot i sentint-se agreujats per la situació enrarida d'un estatut, que en el futur millorarà les seves possibilitats de creixement.

Bona nit

Jordi

Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones