dilluns, de febrer 27, 2006

Reaccions

Bon dia,

Em sorprenen molt les reaccions d'algunes persones darrerament. Avui comentaré tres:

- Mourinho: "Messi hizo teatro del bueno"
- Eto'o: "Me voy"
- Rajoy: "Negarse a la OPA de Eon no tiene sentido cuando el gobierno intenta atraer a turistas alemanes a las costas españolas"

Molts han dit que Mourinho és un gran estratega i un gran entrenador. Crec que la seva carrera esportiva en els 3 darrers anys així ho demostra. Va fer del Porto un campió d'Europa que jugava a ben poc i on totes les seves estrelles (a excepció de Deco segurament) van ésser súpervalorades (Carvalho, Paulo Ferreira, Maniche, ...). Després va anar al club que gasta més diners a l'any (uns 400 milions de lliures en dos anys) i l'ha fet campió de lliga 2 anys (aquest segon ja el dono per fet) conformant un equip sense una gran figura. Bé, la figura és el mateix entrenador. I tots els jugadors el segueixen com autèntics bens. Sense lògica, ni un punt de raó, ni un punt d'autocrítica. El senyor Mourinho, una setmana després de la seva derrota a Stanford, encara no ha fet ni un bri d'autocrítica. La culpa de tot és que Messi va fer teatre (heu vist la marca dels tacs a la seva cama?). Res més. No dirà que els seus laterals són lamentables, tampoc que Lampard va estar desconegut, tampoc que Terry va salvar dos gols sota pals. Aquesta és la imatge del gran estratega o la del gran prepotent? la de l'esportista o la del dèspota? Algunes veus crítiques han sorgit al mateix Londres. El Times l'ha titllat d'estúpid. I és que en veritat ell només destil·la odi i el fotut és que el promou entre els seus afeccionats. L'any passat ja van fer retirar un àrbitre per amenaces. Enguany tracten de fer el mateix amb el segon (amenaces de mort han aparegut a la web del Chelsea). Ja s'ho faran. Des de Madrid no diuen res, els periodistes callen. Suposo que desitjen de tot cor que sigui el seu proper entrenador. I es tornaran a equivocar, com ho va fer el Madrid amb Capello o el Barça amb Van Gaal.

Eto'o diu que se'n va i de fet n'estava convençut. En aquest camp l'any passat ja el van insultar. En aquest camp s'insultava any rera any als catalans. No és el mateix insultar a Figo que a una persona per ser negre. Les dues coses estan malament, però confondre-les porta a la incongruència de molts. A Figo se l'insulta pel que fa i ha fet, a Eto'o se l'insulta pel que és. Ahir l'exjugador Kiko va dir a la tele que Eto'o ho va fer per desconcentrar als jugadors del Saragossa i que ho va aconseguir. Víctor Muñoz va dir que a tots els camps passa. Sr. Muñoz, a tots els camps es profereixen crits racistes i feixistes? Si us plau. Potser hi ha algun idiota, no tots ho som. Gràcies a Déu Ewerthon (del Saragossa) i el mateix Ronaldo han donat la raó a Eto'o. Cop a la cara als periodistes de Madrid. Què gran.

I acabo amb el senyor Rajoy. El PP ha perdut l'oremus totalment. Com el senyor Muñoz, es pensen que som estúpids i que no tenim memòria. I la veritat és que els rendeix, perquè hi ha molta gent estúpida i immemoriada. Em sembla lamentable que a la manifestació del dissabte hi haguessin símbols anticonstitucionals, que hi hagués una representació de la Falange i de l'extrema dreta espanyola. Em sembla greu que el leit motiv fos insultar a Zapatero. L'estratègia del PP en el curt termini els pot donar el poder, però a llarg termini està fragmentant i emprenyant a la societat. Comparar l'OPA d'Eon a Endesa amb els turistes alemanys, és un argument tan rebatible que insulta el sentit comú. La seva postura a l'OPA és repulsiva i irritant. Prefereixen que es quedi Endesa una gran empresa alemanya que no s'ho quedi una gasística catalana i així enfortir un sector tan crític com l'energètic. Els accionistes que agafin l'opció que els convingui més, però els govern que vetlli pels interessos comuns. I no em comparin ZP amb el PP. QUan un partit diu que tot el que fa el president està malament, segur que s'equivoca.

Bona tarda

Jordi

Estadisticas y contadores web gratis
Manuales Oposiciones